Σελήνιο

Ταξινόμηση:  
Συμπλήρωμα διατροφής με άλφα-λιποϊκό οξύ, χρώμιο, σελήνιο, ψευδάργυρο & βιταμίνες
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & ψευδάργυρο, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & ψευδάργυρο, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
Συμπλήρωμα διατροφής με ειδική αντιοξειδωτική φόρμουλα για καθαρισμό των ελεύθερων ριζών ενάντια στη δράση τους μέσα στον οργανισμό
Συμπλήρωμα με σελήνιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες & τοξίνες του περιβάλλοντος
Αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα διατροφής με ενισχυτικές ιδιότητες, με ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνες Α, C & Ε
Συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή αντιοξειδωτική δράση που ενισχύει την ομαλή δράση του θυρεοειδούς αδένα & δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο
Συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή συγκέντρωση σεληνίου, για περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
Συμπλήρωμα διατροφής το οποίο συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων απο το οξειδωτικό στρες & στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδικού αδένα
Συμπλήρωμα σεληνίου, ενισχυμένο με αντιοξειδωτικές βιταμίμες για μεγαλύτερη δραστικότητα & ενίσχυση της δράσης του
Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου από την Intermed
Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου
Συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό σελήνιου & βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπλο κατά των ελευθέρων ριζών που παράγονται στον οργανισμό
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
Συμπλήρωμα διατροφής σελήνιο με βιταμίνες Α, C & E
Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & βιταμίνη Ε
Medical Pharmaquality Nevralip Retard 600 30tabs (5200120390073)
Συμπλήρωμα διατροφής με αντιοξειδωτική και νευροτροφική δράση, για την αντιμετώπιση της μεταβλητής νευροτροφικής λειτουργίας και του οξειδωτικού στρες.
Το Nevralip 600 Retard έχει παρασκευαστεί με μία ειδική σύνθεση η οποία επιτρέπει την παρατεταμένη αποδέσμευση των συστατικών του, προκειμένου να ξεπεραστεί ο περιορισμός που συνήθως σχετίζεται με τη χρήση του άλφα λιποϊκού οξέος, λόγω του μικρού χρόνου ημίσειας ζωής (περίπου 30 λεπτά).


Το Nevralip 600 Retard περιέχει:
 • Άλφα Λιποϊκό οξύ.
 • Πικολινικό χρώμιο.
 • Σελήνιο.
 • Ψευδάργυρο.
 • Βιταμίνες.

  Οφέλη:
 • Παρέχει αντιοξειδωτική και ενισχυτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιά.
 • Έχει αντιφλεγμονώδεις και νευροτροφικές ιδιότητες.
 • Συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

  Κατάλληλο για την αντιμετώπιση της μεταβλητής νευροτοφικής λειτουργίας και του οξειδωτικού στρες.

  Συσκευασία: 20 Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής με άλφα-λιποϊκό οξύ, χρώμιο, σελήνιο, ψευδάργυρο & βιταμίνες
  Unimediz Pharma ThyroSel 30tabs (8055748841882)
  Το ThyroSel είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο συνδυασμό ανόργανου και οργανικού σεληνίου παρουσία κιτρικού ψευδαργύρου, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών.

  Κύρια συστατικά:
 • 200mcg σεληνίου υπό μορφή σελενίτη (ανόργανη μορφή σεληνίου) και σεληνομεθειονίνης (οργανική μορφή σεληνίου): Το σελήνιο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία και στη φυσιολογική σπερματογένεση.
  Ο συνδυασμός της οργανικής και ανόργανης μορφής του σεληνίου εξασφαλίζει την βέλτιστη βιοδιαθεσιμότητα και ενισχύει τη δράση της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης.
 • 8mg ψευδαργύρου (κιτρικός ψευδάργυρος): Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για όλες τις μορφές της ζωής και η σημασία του έγκειται στο γεγονός οτι αποτελεί ένα βασικό συστατικό ενός μεγάλου αριθμού ενζύμων (>300) που συμμετέχουν στη σύνθεση και την αποικοδόμηση υδαταθράκων, λιπιδίων, πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων, καθώς και στον μεταβολισμό άλλων μικροθρεπτικών συστατικών.
  Παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση του DNA, στο φυσιολογική μεταβολισμό των οξέων και βάσεων, στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή.
  Μαζί, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Καινοτομία και τεχνολογία.
  Η καινοτόμος και μοναδική σύσταση του ThyroSel εξασφαλίζει υψηλή απορρόφιση και βέλτιστη βιοδιαθεσιμότητα.
  Ο σελενίτης φαίνεται να διανέμεται στα όργανα και τα σωματικά υγρά περισσότερο αποτελεσματικά και καθολικά από τη σεληνομεθειονίνη ενώ με τη σειρά της η σεληνομεθειονίνη μπορεί να εισαχθεί απευθείας σε όλες τις πρωτεΐνες και δε χρησιμεύει μόνο ως πηγή σεληνίου για τη βιοσύνθεση των σεληνοπρωτεϊνών.
  Μπορεί να χρησιμοποιείται άμεσα για βιοσύνθεση σεληνοπρωτεΐνης ή να απεκκρίνεται με την πλεονασματική πρόσληψη μετά από ηπατική μετατροπή, μέσω των ούρων.
  Επιπρόσθετα, ο ψευδάργυρος βρίσκεται στην απορροφήσιμη μορφή του κιτρικού άλατος, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη απορρόφησή του.
  Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν στο ThyroSel ταχεία έναρξη δράσης και βέλτιστη βιοδιαθεσιμότητα ενώ παράλληλα το καθιστούν ιδανικό για μακροχρόνια χρήση.

  Το ThyroSel:
 • Διατίθεται σε καινοτόμο φαρμακοτεχνική μορφή καθώς τα δισκία του είναι διασπειρόμενα στο στόμα και μασώμενα.
  Η συγκεκριμένη μορφή προσδίδει ταχύτερη αποσάθρωση και υψηλότερη απορρόφηση.
 • Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με πρόβλημα κατάποσης να κάνουν χρήση του προϊόντος καθώς η χορήγηση γίνεται χωρίς νερό ή άλλο υγρό, συμβάλλοντας στη βελτίωση της συμμόρφωσης.
 • Διαθέτει ευχάριστη γεύση μύρτιλο.
 • Είναι ελεύθερο λακτόζης και γλουτένης, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για χρήση από άτομα με προβλήματα δυσανεξίας.

  Δοσολογία: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας, ανεξάρτητα απο τα γεύματα.
  Χρήση: Μασήστε το δισκίο ή αφήστε το να διαλυθεί στο στόμα σας (τα δισκία διαλύονται σε περίπου 4 λεπτά).
  Προσοχή: Η πιθανότητα διαχωρισμού των φάσεων οφείλεται στα ενεργά συστατικά που υπάρχουν στο προϊόν και δε μεταβάλλουν την ποιότητά του.

  Προειδοποιήσεις:
 • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
 • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
 • Μην το χρησιμοποιείτε εάν η συσκευασία δεν είναι άθικτη.
 • Δεν συνιστάται η χρήση σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε ένα ή περισσότητερα από τα συστατικά.
 • Η υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση.
 • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

  Φύλαξη:
 • Φυλάσσεται σε θερμοκρασία μεταξύ 5°C ως 25°C, με υγρασία κάτω του 50%.
 • Πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε τοπικές πηγές θερμότητας, σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και επαφή με το νερό.
 • Η ημερομηνία λήξης αναφέρεται στο προϊόν που είναι κατάλληλα αποθηκευμένο σε κλειστή συσκευασία.

  Συσκευασία: 30 Μασώμενα Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & ψευδάργυρο, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
  Unimediz Pharma SeleniZ 30tabs (8055748841875)
  Το SeleniZ αποτελεί ιδανικό διατροφικό συμπλήρωμα για τις νεοπλασματικές θεραπείες, καθώς είναι ένας πρωτοποριακός συνδυασμός σεληνίου και ψευδαργύρου, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών.

  Πρωτοποριακή τεχνολογία και σύσταση.
  Το SeleniZ διατίθεται σε μορφή μασώμενων και διασπειρόμενων δισκίων ταχείας και βέλτιστης απορρόφησης για υψηλή βιοδιαθεσιμότητα.
  Ο σελενίτης φαίνεται να κατανέμεται στα όργανα και τα σωματικά υγρά περισσότερο αποτελεσματικά και καθολικά από τη σεληνομεθειονίνη.
  Η σεληνομεθειονίνη μπορεί να εισαχθεί απευθείας σε όλες τις πρωτεΐνες και δε χρησιμεύει μόνο ως πηγή σεληνίου για τη βιοσύνθεση των σεληνοπρωτεϊνών.
  Ο σελενίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη βιοσύνθεση των σεληνοπρωτεϊνών ή να απεκκριθεί όταν πλεονάζει μετά από ηπατική μετατροπή, μέσω των ούρων.
  Επιπρόσθετα, ο ψευδάργυρος βρίσκεται στην απορροφήσιμη μορφή του κιτρικού άλατος, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη απορρόφησή του.

  Το SeleniZ:
 • Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για συμπληρωματική χορήγηση με στόχο την μείωση της μεταστατικότητας του καρκίνου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα χάρη στη γρήγορη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητά τους στον οργανισμό για αυξημένο χρονικό διάστημα απουσία τοξικότητας.
 • Παρέχει τον συνδυασμό ψευδαργύρου και σεληνίου, για υψηλή αντιοξειδωτική δράση και πιθανή προστασία απέναντι στην ανάπτυξη του όγκου.
 • Μπορεί να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της κατάστασης και τη μείωση της μεταστατικότητας χάρη στον κιτρικό ψευδάργυρο.
 • Περιλαμβάνει ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στον έλεγχο της κυτταρικής διαίρεσης και της αναστολής της επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων και την περεταίρω ανάπτυξή τους σε κακοήθεις όγκους.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη συμπληρωματική θεραπεία με σκοπό τη μείωση της επανεμφάνισης του καρκίνου.
 • Διαθέτουν άμεση συνεργική δράση της οργανικής και ανόργανης μορφής σεληνίου.
 • Διαθέτει ευχάριστη γεύση μύρτιλο, ενώ είναι ελεύθερο λακτόζης και γλουτένης χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για χρήση από άτομα με προβλήματα δυσανεξίας.

  Προστατευτική δράση του σεληνίου απέναντι στον καρκίνο.
  Το σελήνιο φαίνεται να διαθέτει ισχυρή δυνατότητα στην πρόληψη του καρκίνου.
  Σύμφωνα με διάφορες κλινικές μελέτες, το σελήνιο προστατεύει τους φυσιολογικούς ιστούς από την τοξικότητα της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.
  Μάλιστα, ανεπαρκής πρόσληψη σεληνίου έχει συνδεθεί με διάφορα είδη καρκίνου όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων.

  Το σελήνιο φαίνεται να παρουσιάζει:
 • Πλειοτροπική δράση μέσα από πολλαπλά και συμπληρωματικά μονοπάτια σε πολλά και διαφορετικά στάδια απεναντι στον καρκίνο.
 • Η ανόργανη και η οργανική μορφή του σεληνίου προκαλούν την ενεργοποίηση του ογκοκατασταλτικού γονιδίου p53 για την επιδιόρθωση του DNA ή την απόπτωση.

  Αντικαρκινική δράση του σεληνίου:
  Το σελήνιο επηρεάζει διάφορες κυτταρικές διεργασίες και μοριακά μονοπάτια τα οποία φαίνεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου διαμέσου μηχανισμών που διαθέτει όπως:
 • Ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου και της απόπτωσης.
 • Αντιοξειδωτική δράση μέσω της δραστηριότητας των σεληνοπρωτεϊνών.
 • Ρύθμιση της αγγειογένεσης.
 • Παρεμπόδιση ακετυλίωσης ιστονών.
 • Επαγωγή του μεταφορέα της γλουταθείονης GSTs.
 • Τροποποίηση της καταστροφής του DNA και των επιδιορθωτικών μηχανισμών.
 • Ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Αντικαρκινική δράση του σελενίτη:
 • Σημαντικός ρόλος στο αρχικό στάδιο της καρκινογένεσης (άμεση αντιοξειδωτική δράση).
 • Ενεργοποίηση στο ανοσοποιητικό σύστημα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας.
 • Επαγωγή ανοσιακής απάντησης.
 • Παρεμπόδιση αγγειογένεσης.
 • Επιδιόρθωση κατεστραμμένου DNA.
 • Ενεργοποίηση των φυσικών κυτταροκτόνων κυττάρων.
 • Παρεμπόδιση αντιδράσεων ανταλλαγής δισουλφυδίου μεταξύ των πρωτεϊνών αποτρέποντας τον σχηματισμό ενός υδρόφοβου πολυμερούς που ονομάζεται παραφιμπρίνη, του οποίου η συσσώρευση στην κυκλοφορία σχετίζεται με πολλές νευροεκφυλιστικές νόσους.

  Αντικαρκινική δράση της σεληνομεθειονίνης:
 • Μείωση οξειδωτικού στρες το οποίο προκαλεί καταστροφή των ελεύθερων ριζών.
 • Προστασία των αντιοξειδωτικών σεληνοπρωτεϊνών.
 • Αποτοξίκωση των μετάλλων που προκαλούν καρκίνο.
 • Επαγωγή της προστατευτικής φάσης ΙΙ των ενζύμων του ήπατος τα οποία εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες τοξίνες.
 • Παρεμπόδιση των τροποποιήσεων του DNA.
 • Απενεργοποίηση μεταγραφικών παραγόντων που απαιτούν τα καρκινικά κύτταρα για την ανάπτυξη τους.
 • Επαγωγή της απόπτωσης, μια διαδικασία που λείπει από τα καρκινικά κύτταρα.
 • Ρύθμιση των λιποξυγενασών, ενζύμων που παράγουν φλεγμονώδη μόρια τα οποία επάγουν την καρκινική ανάπτυξη.

  Αντικαρκινική δράση του ψευδαργύρου:
 • Διαθέτει προστατευτική δράση στο αρχικό στάδιο του καρκίνου, καθώς μειώνει το οξειδωτικό stress και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και προαποπτωτικές του ιδιότητες.
 • Συμβάλλει στην άμυνα απέναντι στην έναρξη και την ανάπτυξη διαφορετικών κακοηθειών ενώ έχει σημαντικό ρόλο σε διεργασίες όπως το οξειδωτικό stress, η αντιγραφή του DNA, η επιδιόρθωση βλάβης του DNA, η εξέλιξη του κυτταρικού κύκλου και η απόπτωση.
 • Συμμετέχει στον μεταβολισμό και στην αλληλεπίδραση των κακοήθων κυττάρων αλλά και στη δομική σταθεροποίηση και ενεργοποίηση του ογκοκατασταλτικού γονιδίου p53.

  Ο ψευδάργυρος, σε συνδυασμό με το σελήνιο, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του συστήματος επιδιόρθωσης του DNA με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση του σταδίου του όγκου ή την αναστολή της έναρξής του.

  Περιεκτικότητα (ανά δισκίο): 200μg σελήνιο με τη μορφή σελενίτη (ανόργανη μορφή) και σεληνομεθειονίνης (οργανική μορφή), 8mg ψευδαργύρου (κιτρική μορφή).
  Δοσολογία: Λαμβάνετε 1 δισκίο την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας, ανεξάρτητα από τα γεύματα.
  Χρήση: Μασήστε το δισκίο ή αφήστε το να διαλυθεί στο στόμα σας (τα δισκία διαλύονται σε περίπου 4 λεπτά).

  Συσκευασία: 30 Μασώμενα Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & ψευδάργυρο, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
  Health Aid Selenium Plus 200mg 60tabs (5019781020027)
  Το ειδικά σχεδιασμένο συμπλήρωμα διατροφής Selenium Plus της Health Aid είναι μια πλήρης αντιοξειδωτική φόρμουλα αποτελούμενη απο Σελήνιο, Bιταμίνες A, C και E.
  Περιέχει επίσης Ψευδάργυρο, ο οποίος έχει δυνατές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λειτουργεί σαν "καθαριστής" των ελεύθερων ριζών ενάντια στη δράση τους μέσα στον οργανισμό.


  Το Σελήνιο είναι βασικό ιχνοστοιχείο, που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τη δημιουργία ενός συστήματος ενζύμων, που βοηθούν στην καλή διατήρηση και προστασία των κυτταρικών ιστών ενάντια στην οξείδωση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες (Free radicals).
  Η βιταμίνη C προστατεύει τις άλλες βιταμίνες, όπως τη βιταμίνη Ε και επίσης καθαρίζει τις τοξίνες του οργανισμού, με βασικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα.

  Ιδανικό για όσους θέλουν ένα συμπλήρωμα διατροφής πλήρους αντιοξειδωτικής δράσης (Antioxidant).

  Κατάλληλο για:
 • Όσους είναι εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικούς ρύπους και χημικά.
 • Όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
 • Καπνιστές ή χρήστες τοξικών ουσιών.

  Συσκευασία: 200 MG x 60 Ταμπλέτες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με ειδική αντιοξειδωτική φόρμουλα για καθαρισμό των ελεύθερων ριζών ενάντια στη δράση τους μέσα στον οργανισμό
  Quest Nutrition Synergistic Selenium 200mg 30tabs (5205965115072)
  Το συμπλήρωμα διατροφής Synergistic Selenium της Quest παρέχει στον οργανισμό σελήνιο μαζί με βιταμίνες C και E που αυξάνουν τη απορρόφησή του.
  Συνεργιστική σύνθεση με βιταμίνες C και E που συνδυάζει υδατο-διαλυτά και λιπο-διαλυτά αντιοξειδωτικά.
  Η 100% χηλική ένωση του σεληνίου με αμινοξέα μεγιστοποιεί την απορρόφησή του.


  Το σελήνιο:
 • Είναι ένα πολύ σημαντικό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό συστατικό, για αυτό και ο συνδυασμός του με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E ενισχύει τη δράση του.
 • Ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα και τα όργανα από οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από τοξίνες και από το περιβάλλον.
 • Είναι κυρίαρχο συστατικό του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης.
 • Συμβάλλει στη φυσιολογική σπερματογένεση, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των και των νυχιών, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία.

  Οι βιταμίνες C και Ε συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό stress.

 • Υψηλής περιεκτικότητας (200mg).
 • Δεν περιέχει μαγιά.
 • Κατάλληλο και για χορτοφάγους και vegans.

  Συσκευασία: 200 MG x 30 Ταμπλέτες
 • Συμπλήρωμα με σελήνιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες & τοξίνες του περιβάλλοντος
  ValueMED SeleMAX Uninque Formula 30tabs (5200040113042)
  Το SeleMAX της ValueMED είναι ένα αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα διατροφής καθημερινής χρήσης με ενισχυτικές ιδιότητες, με ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνες Α, C και Ε.

  Περιέχει: Ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε.
  Δοσολογία: 1 δισκίο την ημέρα.  Συσκευασία: 30 Δισκία
  Αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα διατροφής με ενισχυτικές ιδιότητες, με ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνες Α, C & Ε
  VioGenesis Selenium 165mcg 100caps (4260006581378)
  Το συμπλήρωμα διατροφής με οργανικό σελήνιο Selenium της VioGenesis με υψηλή αντιοξειδωτική και κυτταροπροστατευτική δράση.
  Ενισχύει την ομαλή δράση του θυρεοειδούς αδένα.
  Κορυφαίο αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.
  Το σελήνιο έχει δράση όμοια με της βιταμίνης Ε και παίρνει μέρος στη σύνθεση του ενζύμου glutathione peroxidase που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
  Επίσης είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό του σπέρματος, αρκεί να μην χορηγείται σε υψηλή ποσότητα.


  Το σελήνιο είναι ένα σπουδαίο ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την παραγωγή της γλουταθειόνης υπεροξειδάσης, ενός σημαντικότατου ενζύμου που βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματος μας.
  Στη φύση το σελήνιο βρίσκεται σε διαφορες μορφές: οργανικό (selenomethionine) και ανόργανο (sodium selenite, sodium selenate).
  Το οργανικό σελήνιο θεωρείται ότι απορροφάται καλύτερα από το ανόργανο.
  H σεληνομεθειονίνη είναι ένα αμινοξύ που περιέχει σελήνιο.
  Αυτό το αμινοξύ είναι απαραίτητο για την προστασία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και τις μεμβράνες τους, από οξειδωτικούς παράγοντες.

  Γιατί προτιμούμε την σεληνομεθειονίνη από το στοιχειακό σελήνιο;
  Το σελήνιο (Se) είναι και μια ουσιαστική θρεπτική ουσία καθώς και μια τοξική χημική ουσία.
  Αυτή η διττή επίδραση έχει αναγνωρισθεί εδώ και αιώνες και πολλοί χημικοί έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

  Πώς θα μπορούσαμε να χορηγήσουμε σε κάποια άτομα το σελήνιο χωρίς κίνδυνο;
  Η μαγιά Σεληνίου χρησιμοποιείται ως πηγή σεληνίου στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής.
  Η μαγιά καλλιεργείται σε χυμό που περιέχει ανόργανο σελήνιο και ενσωματώνει το σελήνιο, σε διάφορα αμινοξέα όπως η μεθειονίνη και κυστεΐνη στα οποία το σελήνιο παίρνει την θέση του θείου.
  Η σεληνομεθειονίνη έχει βρεθεί να είναι η κύρια μορφή σεληνίου στην μαγιά.
  Αυτή η μορφή του σεληνίου είναι πιο βιοδιαθέσιμη και λιγότερο τοξική από το ανόργανο σελήνιο.

  Πηγές του σεληνίου:
  Το σελήνιο βρίσκεται στο έδαφος, συγκεντρώνεται στα φυτά και, κατ’αυτόν τον τρόπο, περνάει στην τροφική αλυσίδα.
  Το σελήνιο βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα.
  Πολύ καλές πηγές σεληνίου αποτελούν τα καρύδια (κυρίως τα καρύδια Βραζιλίας), τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα εντόσθια (νεφρά και συκώτι) και το κρέας.
  Τα δημητριακά, τα λαχανικά και άλλα φυτά περιέχουν σελήνιο, αλλά η ποσότητα που περιέχουν ποικίλλει ανάλογα με το έδαφος στο οποίο μεγαλώνουν.
  Το ευρωπαϊκό έδαφος είναι σχετικά φτωχό σε σελήνιο σε σχέση με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Αμερική, ο Καναδάς και η Κίνα.

  Ο ζωτικός ρόλος του σεληνίου στον οργανισμό:
  Κορυφαίο αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.
  Το σελήνιο έχει δράση όμοια με της βιταμίνης Ε και παίρνει μέρος στη σύνθεση του ενζύμου glutathione peroxidase που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
  Το σελήνιο ενσωματώνεται στο σώμα σε έναν μεγάλο αριθμό ζωτικών πρωτεϊνών, που ονομάζονται σελήνιο-πρωτεΐνες (selenoproteins).

  Μέχρι τώρα έχουν προσδιοριστεί είκοσι πέντε τέτοιες πρωτεΐνες.
  Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
 • Υπεροξειδάσες (peroxidises), οι οποίες έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύουν τις μεμβράνες των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.
 • Αποϊωδιονάσες (deiodinases), οι οποίες συμμετέχουν στην παραγωγή δραστικής μορφής της θυρεοειδικής ορμόνης (active thyroid hormone).
 • Πρωτεΐνες που συμμετέχουν στη δημιουργία και επιδιόρθωση του DNA. Παρόλο που οι προσλήψεις σεληνίου βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δεν παρουσιάζονται εμφανή σημάδια έλλειψης στην Ευρώπη. Ωστόσο, προσλήψεις σεληνίου σε επίπεδα κατώτερα των επιθυμητών μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σελήνιο-πρωτεΐνων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την επιδιόρθωση του DNA, να εξασθενίσει τις ανοσολογικές και αντιφλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού και να μειώσει την προστασία ενάντια σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

  Σελήνιο και καρκίνος: Ο ρόλος του σεληνίου στην ανάπτυξη του καρκίνου μελετήθηκε εκτενώς πρόσφατα.
  Παρόλο που υπάρχουν πιθανοί μηχανισμοί με τους οποίους οι σελήνιο-πρωτεΐνες θα μπορούσαν να μειώσουν την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου (για παράδειγμα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στο DNA), φάνηκε τελικά πως οι ενδείξεις για το ότι τα τρόφιμα που περιέχουν σελήνιο προστατεύουν τον άνθρωπο από τον κίνδυνο ανάπτυξης οποιασδήποτε μορφής καρκίνου, πλην του καρκίνου του προστάτη, είναι περιορισμένες.
  Οι σελήνιο-πρωτεΐνες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, επειδή συμμετέχουν στην παραγωγή της τεστοστερόνης, ορμόνης που αποτελεί σημαντικό ρυθμιστή, τόσο της φυσιολογικής όσο και της μη φυσιολογικής ανάπτυξής του.

  Σελήνιο και αυτοάνοσα:
  Η L-Σεληνομεθειονίνη, που είναι ένα αμινοξύ που περιέχει σελήνιο αποτελεί βασικό συστατικό των σεληνοπρωτεϊνών που εμπλέκονται στον έλεγχο των αυτοάνοσων νοσημάτων.

  Μπορεί το σελήνιο να μειώσει τον κίνδυνο για την εμφάνιση του καρκίνου;
  Το ενδιαφέρον για το βασικό αυτό θρεπτικό μέταλλο ως ένα πιθανό προληπτικό αντικαρκινικό αναδύθηκε πριν από 30 χρόνια με τη δημοσίευση μελέτης σύμφωνα με την οποία παρατηρήθηκαν μειωμένοι θάνατοι από λεμφώματα, καρκίνους της γαστρεντερικής οδού, των πνευμόνων και του μαστού σε ζώα που βρίσκονταν σε περιοχές με ψηλές συγκεντρώσεις σεληνίου.
  Άλλη μία μελέτη με βάση γεωγραφικές περιοχές είχε ανάλογα αποτελέσματα.
  Τα πρώτα ευρήματα ήταν υποσχόμενα παρ’ότι στηρίζονταν σε μελέτες διαφορετικών πληθυσμών αντί σε έρευνα ατόμων.
  Δεν ήταν όμως δυνατό να συναχθούν ισχυρά συμπεράσματα καθώς δεν υπήρχε τρόπος να καθοριστεί αν οι άνθρωποι στις περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις σεληνίου κατανάλωναν στην πραγματικότητα ψηλή ποσότητα του μετάλλου.
  Επιπλέον υπήρχε η πιθανότητα οι άνθρωποι στις συγκεκριμένες περιοχές να ήταν γενικότερα πιο υγιείς από αυτούς σε άλλες περιοχές.
  Χρειάζονταν λοιπόν πειστικές αποδείξεις πριν γίνουν ακλόνητες συστάσεις.

  Η μελέτη του σεληνίου:
  Το σελήνιο της διατροφής είναι δύσκολο να μελετηθεί.
  Βρίσκεται κυρίως σε σπόρους, στο ψάρι και το κρέας αλλά η συγκέντρωσή του στις συγκεκριμένες τροφές ποικίλει ευρύτατα, εξαρτώμενη από τη συγκέντρωση του σεληνίου στο έδαφος, στις περιοχές όπου μεγαλώνουν τα φυτά ή βόσκουν τα ζώα.
  Σε αντίθεση, για παράδειγμα με τη βιταμίνη C δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει κανείς πόσο σελήνιο βρίσκεται σε μία "τυπική" ποσότητα ενός κοινού φαγητού.
  Συνεπώς οι ερευνητές δεν μπορούσαν να υπολογίσουν την προσλαμβανόμενη ποσότητα σεληνίου, ρωτώντας τους εθελοντές μόνο για τις διαιτητικές τους συνήθειες.
  Παρόλα αυτά κατάφεραν να εξετάσουν τις επιδράσεις του σεληνίου όσον αφορά τον κίνδυνο για καρκίνο στους ανθρώπους.
  Μετρώντας τις συγκεντρώσεις σεληνίου σε δείγματα από τα μαλλιά, τα νύχια ή το αίμα οι ερευνητές ήταν σε θέση να υπολογίσουν την ποσότητα σεληνίου που κατανάλωναν τα άτομα στη διάρκεια προηγούμενων εβδομάδων και μηνών.
  Αυτές οι μελέτες άφησαν να φανεί συσχετισμός ανάμεσα στο επίπεδο σεληνίου και στον μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο (ειδικά για καρκίνο του προστάτη).

  Ενθαρρυντικά ευρήματα:
  Μία κλινική δοκιμή είναι ο ιδανικός τρόπος για να μελετηθεί η σχέση μεταξύ σεληνίου και κινδύνου για καρκίνο γιατί οι ερευνητές μπορούν στην πραγματικότητα να χορηγήσουν στους εθελοντές συγκεκριμένη ποσότητα του μετάλλου ή εικονική ουσία και να παρακολουθούν προσεκτικά τις ενδείξεις για καρκίνο.
  Το 1996 ο Larry Clark και οι βοηθοί του στο κέντρο καρκίνου στην Αριζόνα δημοσίευσαν τα αποτελέσματα δοκιμής σεληνίου ως προληπτικού παράγοντα κατά του καρκίνου του δέρματος σε μία μεγάλη μελέτη σε 1.312 ασθενείς με ιστορικό βασικού ή επιθηλιακού καρκινικού κυττάρων.
  Σε αυτή τη δοκιμή οι ασθενείς χωρίστηκαν τυχαία ώστε οι μισοί να λαμβάνουν 200mg σελήνιο ή εικονικό φάρμακο.
  Ύστερα από μία θεραπεία 4,5 χρόνων και άλλων έξι μελέτης, ασθενείς που πήραν σελήνιο είχαν 50% λιγότερο κίνδυνο να διαγνωστούν και να πεθάνουν από άλλες μορφές καρκίνου.
  Τα περιστατικά καρκίνου των πνευμόνων και οι θάνατοι ήταν σημαντικά μειωμένοι (50% πιο χαμηλοί) σε ασθενείς που έπαιρναν σελήνιο συγκριτικά με όσους έπαιρναν εικονική ουσία ακόμα και όταν οι ερευνητές υπολόγισαν τις επιδράσεις της ηλικίας, του φύλου και του καπνίσματος.
  Όμοια μειωμένος βρέθηκε επίσης ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη και του ορθού (περίπου 60% ως 65% μείωση).
  Οι αποδείξεις ήταν λιγότερο ξεκάθαρες για άλλους καρκίνους όπως η λευχαιμία, ο καρκίνος του μαστού ή ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης πιθανόν γιατί υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις των συγκεκριμένων μορφών ώστε οι ερευνητές να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
  Αυτή η μελέτη έχει ευρέως θεωρηθεί ως ισχυρή ένδειξη για τον δυναμικό προληπτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το σελήνιο και ήταν σοβαρό κίνητρο για τη δοκιμή για τον καρκίνο του προστάτη.

  Μηχανισμοί προστασίας και δοσολογία:
  Παρότι δεν είναι ακόμα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο το σελήνιο προστατεύει πιθανώς από την ανάπτυξη του καρκίνου προτάθηκαν αρκετοί μηχανισμοί.
  Σύμφωνα με έναν από αυτούς το σελήνιο βελτιώνει τις άμυνες του οργανισμού κατά των οξειδωτικών και δραστικών ουσιών που παράγονται από το σώμα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες.
  Άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το σελήνιο βελτιώνει την ανοσοποιητική λειτουργία και έτσι αναχαιτίζει την ανάπτυξη των κυττάρων.
  Προς το παρόν η εισηγούμενη ημερήσια δόση σεληνίου είναι 70mg, ποσότητα πολύ λιγότερη από αυτήν που χορηγήθηκε στην προαναφερθείσα κλινική δοκιμή Κλάρκς.
  Πολύ μεγάλες ποσότητες σεληνίου μπορεί να γίνουν τοξικές αλλά ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι η λήψη 80-90mg ή περισσότερων την ημέρα ίσως να έχουν επίδραση στα ποσοστά του καρκίνου του προστάτη.
  Άλλοι εισηγήθηκαν ότι η οχύρωση μέσω της τροφής θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξασφάλιση ικανοποιητικών επιπέδων σεληνίου, όμοιων με την προσθήκη ιωδίου στο αλάτι ή βιταμίνης D στο γάλα.
  Παρότι μερικοί επιστήμονες αμφισβήτησαν τα ευρήματα του Κλάρκ ως "πολύ καλά για να είναι αληθινά" η μελέτη παρακίνησε επιπρόσθετη έρευνα που θα επικεντρωθεί στην επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων για συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

  Σελήνιο και θυρεοειδής:
  Το σελήνιο, ιχνοστοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που περιέχεται σε τροφές όπως το κρέας και το ψάρι, βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων του θυρεοειδή.
  Αυτό επεσήμαναν οι επιστήμονες σε ημερίδα για τον θυρεοειδή που έγινε στην Αθήνα.
  Στην ευεργετική επίδραση που έχει το σελήνιο, ιχνοστοιχείο που περιέχεται σε τροφές όπως το κρέας και το ψάρι αναφέρθηκαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε ημερίδα για τον θυρεοειδή στην Αθήνα στο πλαίσιο του ετησίου συνεδρίου της ευρωπαϊκής θυροειδικής εταιρείας.
  Στην ημερίδα μίλησαν για την ευεργετική επίδραση του σεληνίου στις θυρεοειδοπάθειες αλλά και σε άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας Λεωνίδας Ντούντας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Θυρεοειδικής Εταιρίας Γιόζεφ Κέρλι.

  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της πρόσληψης σεληνίου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της σωστής ποσότητας θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα και στους διάφορους ιστούς.
  Επίσης, ένζυμα τα οποία περιέχουν σελήνιο συμμετέχουν στην "αποτοξίνωση" του αδένα (ειδικά σε περιόδους stress) και στην αποτελεσματική διαχείριση των αποθηκών ιωδίου στο σώμα.
  Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του ανθρώπινου σώματος.
  Ο αδένας παράγει τρεις ορμόνες: τη θυροξίνη ή τετραϊωδοθυρονίνη Τ4, την τριιωδοθυρονίνη Τ3 που ρυθμίζουν το μεταβολισμό όλων των ιστών, και την καλσιτονίνη που ελαττώνει τα επίπεδα του ασβεστίου του αίματος.
  Η σύνθεση και η έκκριση των θυρεοειδικών ορμονών ρυθμίζεται από τη θυρεοειδοτρόπο ορμόνη (TSH) που παράγεται στην υπόφυση, η οποία, με τη σειρά της, εξαρτάται από την έκκριση της ορμόνης TRH που παράγεται στον υποθάλαμο.

  Η παθολογία του θυρεοειδούς αδένα περιλαμβάνει:
 • Ανωμαλίες ανάπτυξης του θυρεοειδούς.
 • Παθήσεις που προκαλούν υπερθυρεοειδισμό.
 • Παθήσεις που προκαλούν υποθυρεοειδισμό.
 • Θυρεοειδίτιδες.
 • Καρκίνο του θυρεοειδούς.

  Κύριο κλινικό εύρημα στις παθήσεις του θυρεοειδούς είναι η διόγκωσή του η οποία αναφέρεται κλινικά ως βρογχοκήλη.
  Με τον όρο μεσογειακή διατροφή εννοούμε το σύνολο των διαιτητικών συνηθειών που παρατηρήθηκε ότι είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Νοτίου Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
  Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να παρουσιαστεί υπό μορφή τριγώνου-πυραμίδα, η βάση του οποίου αναφέρεται σε τρόφιμα που είναι να καταναλωθούν πολύ συχνά και η κορυφή σε εκείνα που είναι να καταναλωθούν σπάνια σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα που καταλαμβάνουν τις ενδιάμεσες θέσεις.
  Αποτελείται από εννέα συστατικά: μεγάλη κατανάλωση ελαιολάδου, οσπρίων, δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριών, μέτρια κατανάλωση κρασιού, γαλακτοκομικών προϊόντων, και φασολιών, και μια μικρή κατανάλωση κρέατος και προϊόντων κρέατος.
  Ακολουθώντας ένα μεσογειακό πρότυπο διατροφής παρέχουμε στον οργανισμό μας μια επαρκή πρόσληψη ιωδίου, σεληνίου, ψευδαργύρου, αντιοξειδωτικών, βιταμινών όπως Α και C, χαλκού, μαγγανίου και φλαβονοειδών, τα οποία επιδρούν στις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα.
  Το ιώδιο είναι συστατικό της θυροξίνης, της ορμόνης που παράγεται στο θυρεοειδή αδένα.
  Τροφές πλούσιες σε ιώδιο είναι όλες οι θαλασσινές τροφές, όπως ψάρια, μύδια, καβούρια, πεταλίδες, αχινοί κ.ά.
  Άλλα συστατικά που επηρεάζουν τον θυρεοειδή, είναι ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, ο χαλκός, η βιταμίνη Α, C, κ.α.
  Το σελήνιο καταλύει την μετατροπή της προ-ορμόνης θυροξίνης (Τ4) στην ενεργή μορφή Τ3.
  Η επάρκεια του σεληνίου του οργανισμού μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό του ιωδίου.
  Ως εκ τούτου, η έλλειψη σεληνίου μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα έλλειψης ιωδίου.
  Ο ψευδάργυρος συσχετίζεται θετικά με την ελεύθερη T4, καθώς επίσης και με τον λόγο της ελεύθερης Τ3 (ελεύθερη Τ4).
  Η συγκέντρωση ψευδαργύρου στα ερυθρά κύτταρα είναι μειωμένη σε θυρεοτοξικούς ασθενείς και αυξημένη σε υποθυρεοειδικούς ασθενείς.
  Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η επίδραση των συστατικών της μεσογειακής διατροφής στις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

  Σελήνιο και αντρική γονιμότητα:
  Το σελήνιο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό του σπέρματος, αρκεί να μην χορηγείται σε υψηλή ποσότητα.
  Υπάρχει μία πρωτεΐνη (η οποία λέγετε σεληνοπρωτεΐνη) στην κάψουλα του σπέρματος και η οποία ανευρίσκεται στη μέση περιοχή της ουράς των σπερματοζωαρίων.
  Το σελήνιο χρειάζεται επίσης για τον φυσιολογικό μεταβολισμό της τεστοστερόνης και την αποφυγή των άτυπων μορφών.
  Σε μία διπλή τυφλή μελέτη η ικανότητα γονιμοποίησης του σπέρματος βελτιώθηκε από το 17,5% στο 35,1% σε άνδρες που έπαιρναν συμπλήρωμα σεληνίου.
  Το σελήνιο βρίσκεται στα φουντούκια Βραζιλίας, και στα ψάρια.
  Σαν συμπλήρωμα δίνεται σε δόση 100-200mcg και πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε μαζί με βιταμίνη Ε.

  Προειδοποίηση: Τα επίπεδα σεληνίου πάνω από 800mcg είναι τοξικά.
  Εάν ήδη παίρνετε πολύ σελήνιο, ή αν εργάζεστε στην παραγωγή υαλικών και κεραμικών, καουτσούκ, ατσαλιού, μπογιάς ή πλαστικών.
  Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται προσοχή. • Δοσολογία: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα, με λίγο νερό.

  Προσοχή:
 • Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
 • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή.
 • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

  Συσκευασία: 165 MCG x 100 Κάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή αντιοξειδωτική δράση που ενισχύει την ομαλή δράση του θυρεοειδούς αδένα & δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες
  Libytec Selitop 200mcg 40tabs (5214001007004)
  Διασπειρόμενα από του στόματος δισκία, συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου.

  Το σελήνιο συμβάλλει:
 • Στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία.
 • Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Στη φυσιολογική σπερματογένεση.
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών.
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των νυχιών.

  Συσκευασία: 40 Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο
  Libytec Selima 83mcg 30orodisp.tabs (5214001007011)
  Το Selima είναι συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή συγκέντρωση σεληνίου, χρήσιμο σε περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών.

  Το μεταλλικό ιχνοστοιχείο σελήνιο αποτελεί βασικό διατροφικό συστατικό, απαραίτητο για την επιτέλεση σημαντικών βιολογικών διεργασιών του οργανισμού, όπως η αναπαραγωγή, η σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών, η σύνθεση του DNA, η ανοσολογική επάρκεια και η άμυνα στη φλεγμονή και στο οξειδωτικό stress.
  Η πρόσληψη του σεληνίου όπως και τα επίπεδά του στο πλάσμα, ποικίλουν ανάλογα με τον πληθυσμό, τη σύσταση και την περιεκτικότητα του εδάφους σε σελήνιο, το είδος και την ποσότητα της τροφής.
  Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα Βραζιλιανά φιστίκια, το κρέας των οργάνων των ζώων, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα δημητριακά.

  Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές, ανοσοτροποποιητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις ενώ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη σύνθεση και τον μεταβολισμό των θυρεοειδικών ορμονών.
  Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται μέσω των σεληνιοπρωτεϊνών των οποίων αποτελεί βασικό συστατικό.


  Οι κυριότερες σεληνιοπρωτεΐνες είναι η υπεροξειδάση της γλουταθιόνης (GPx), η οποία λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης προστατεύει τα θυρεοειδικά κύτταρα από την περίσσεια του Η2Ο2 που παράγεται κατά τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών και οι αποΐωδινάσες που συμβάλουν στην αποϊωδίωση (αφαίρεση ενός ατόμου ιωδίου) της θυροξίνης με αποτέλεσμα τη παραγωγή της μεταβολικά ενεργού τριιωδοθυρονίνης.

  Ο θυρεοειδής αδένας είναι το όργανο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σελήνιο.
  Σε πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έχει βρεθεί ότι χαμηλά επίπεδα σεληνίου στο πλάσμα σχετίζονται με υψηλότερη επίπτωση βρογχοκήλης, όζων του θυρεοειδούς και ανοσολογικών θυρεοειδοπαθειών όπως της νόσου του Graves και της θυρεοειδίτιδας Hashimoto.
  Συνεπώς η ανεπάρκεια σεληνίου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μορφολογικές αλλά και λειτουργικές διαταραχές του θυρεοειδούς.

  Η χορήγηση σεληνίου σε ασθενείς με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα (Hashimoto) με ή χωρίς θεραπεία με θυροξίνη φαίνεται ότι τροποποιεί τις χαρακτηριστικές φλεγμονώδεις και ανοσολογικές αντιδράσεις της νόσου όπως φαίνεται διαχρονικά από την πτώση των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων.
  Επιπρόσθετα η συμπληρωματική χορήγηση του σεληνίου μπορεί να βελτιώσει την ηχοδομή του θυρεοειδούς.

  Η συμπληρωματική χορήγηση σεληνίου σε θεραπευόμενους ευθυρεοειδικούς ασθενείς με νόσο του Graves και συνοδό ήπια οφθαλμοπάθεια έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της βαρύτητας της οφθαλμοπάθειας και την επιβράδυνση της εξέλιξής της και περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής ομάδας της οφθαλμοπάθειας Graves.
  Η δράση του σεληνίου είναι εμφανής και στην εγκυμοσύνη όπου πέρα από την πτώση των αντισωμάτων παρατηρείται καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, βελτίωση της υπερηχογραφικής εικόνας του θυρεοειδούς και μείωση του ποσοστού της μετά τον τοκετό δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και της εμφάνισης μόνιμου υποθυρεοειδισμού.
  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών που διεξήχθησαν στην Ελλάδα η μέση ημερήσια πρόσληψη σεληνίου και η μέση συγκέντρωσή του στον ορό είναι χαμηλότερη από τα επιθυμητά όρια.

  Η Libytec Φαρμακευτική αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα της χορήγησης του σεληνίου και θεωρώντας ότι αποτελεί πράγματι ένα ιχνοστοιχείο ζωής σήμερα κυκλοφορεί 2 μοναδικά συμπληρώματα ζωής το Selima και το Selitop με τα εξής χαρακτηριστικά:
 • Οργανική μορφή σεληνίου με υψηλή απορρόφηση από το έντερο.
 • Διασπειρόμενα στο στόμα δισκία.
 • Η μορφή αυτή διαθέτει ταχύτερη αποσάθρωση και υψηλότερη απορρόφηση και προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης χωρίς νερό ή άλλο υγρό ακόμη και σε άτομα με πρόβλημα κατάποσης βελτιώνοντας τη συμμόρφωση.
 • Μία λήψη ημερησίως ανεξάρτητα από την τροφή.
 • Με ευχάριστη γεύση λεμονιού.
 • Απουσία γλουτένης και λακτόζης για την αποφυγή εμφάνισης δυσανεξίας.
 • Δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

  To Selima είναι κατάλληλο για μακροχρόνια αγωγή ενώ το Selitop χορηγείται στις αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες.

  Συσκευασία: 30 Διασπειρόμενα στο στόμα δισκία 83mcg
 • Συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή συγκέντρωση σεληνίου, για περίπτωση χαμηλής διατροφικής πρόσληψης ή αυξημένων διατροφικών αναγκών
  Doctor's Formulas Seleno Plus 60caps (5200403400444)
  Το Seleno Plus της Doctor's Formulas είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει SelenoExcell και Βιταμίνη Ε.
  Μια φόρμουλα που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων απο το οξειδωτικό stress και στην φυσιολογική Θυρεοειδική λειτουργία.


  Λίγα λόγια για το SelenoExcell:
 • Η πατενταρισμένη σύνθεση SelenoExcell παρέχει αποδεδειγμένα την καλύτερη και πιο βιοδιαθέσιμη μορφή σεληνίου.
 • Η μορφή του σεληνίου στο SelenoExcell, αποτελεί μια κλινικά αποδεδειγμένη ανώτερη μορφή από τα υπόλοιπα συμπληρώματα διατροφής, επειδή αναπαράγει τη φυσική του μορφή.

  Που συμβάλλει:
 • Στην φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία.
 • Στην προστασία των κυττάρων και του DNA.
 • Στη μείωση του οξειδωτικού stress.

 • Περιέχει επίσης Μαλτοδεξτρίνη, Στεατικό Μαγνήσιο, ζελατίνη, διοξείδιο του Τιτανίου.
 • Δεν περιέχει συντηρητικά, γλουτένη, αρώματα ή γλυκαντικά.

  Συσκευασία: 60 Κάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής το οποίο συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων απο το οξειδωτικό στρες & στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδικού αδένα
  Lamberts Selenium 200μg Plus Vitamins A, C & E 100tabs (5055148400002)
  Συμπλήρωμα διατροφης με σελήνιο, με προσθήκη βιταμινών A+C+E.
  Η Lamberts έχει επιλέξει την οργανική μορφή Seleno-L-Methionine του σεληνίου, λόγω καλύτερης απορρόφησής του.
  Κάθε ταμπλέτα περιέχει 200μg Selenium η οποία είναι διπλάσια ποσότητα από αυτή που συναντάμε στα περισσότερα προϊόντα.


  Συνδυασμός σελήνιου με βιταμίνες A, C και Ε, για ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, του θυρεοειδούς και τη σπερματογένεση.

  Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν μια κατηγορία ουσιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού έναντι των ελευθέρων ριζών.
  Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και, αν δεν εξουδετερωθούν, δύναται να βλάψουν τους ιστούς και τα όργανα.
  Όπως το selenium, έτσι και οι βιταμίνες Α, C και Ε, είναι γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

  Δράσεις σελήνιου:
 • Το σελήνιο αποτελεί ζωτικό συστατικό των μηχανισμών άμυνας του οργανισμού έναντι στο οξειδωτικό stress.
 • Διαδραματίζει βασικό ρόλο στον μεταβολισμό της θυροξίνης.
 • Αποτελεί πολύτιμο παράγοντα στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος.
 • Συμβάλλει στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών.
 • Με βάση τις ιδιότητες του σεληνίου, η μη επαρκής πρόσληψή του μέσω της διατροφής αποτελεί σοβαρό λόγο ανησυχίας.

  Περιεκτικότητες (ανά ταμπλέτα):
 • Βιταμίνη A (400μg).
 • Βιταμίνη Ε (24mg).
 • Βιταμίνη C (80mg).
 • Σελήνιο (200μg).

 • Χρόνος αφομοίωσης: Λιγότερο από μία ώρα.
 • Κατάλληλο και για χορτοφάγους.

  Συσκευασία: 100 Ταμπλέτες
 • Συμπλήρωμα σεληνίου, ενισχυμένο με αντιοξειδωτικές βιταμίμες για μεγαλύτερη δραστικότητα & ενίσχυση της δράσης του
  Intermed Semed 50mg 30tabs (5205152003359)
  Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου με τη μορφή L-Selenomethionine της Intermed.
  Το Semed είναι συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου με την απορροφήσιμη από τον οργανισμό μορφή της Σεληνομεθειονίνης (L-Selenomethionine), για την πλήρη αξιοποίησή του.


  Ενδείξεις:
 • Μείωση των αντισωμάτων αντί-TPO και βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Hashimoto.
 • Βελτίωση της κλινικής εικόνας και της ποιότητας ζωής ασθενών με ήπια συμπτωματολογία οφθαλμοπάθειας οφειλόμενη στη νόσο του Graves.
 • Συμβολή στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
 • Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μείωση του οξειδωτικού στρες.

  Το Semed προσφέρει υψηλή απορρόφηση και καλύπτει άριστα τις ημερήσιες ανάγκες σε σελήνιο, μόνο με ένα δισκίο την ημέρα.

  Συσκευασία: 30 Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου από την Intermed
  Intermed Semed 200 30tabs (5205152004394)
  Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου με την απορροφήσιμη από τον οργανισμό μορφή της σεληνομεθειονίνης (L-selenomethionine), για την πλήρη αξιοποίησή του.

  Ενδείξεις:
 • Μείωση των αντισωμάτων αντί-TPO και βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Hashimoto.
 • Βελτίωση της κλινικής εικόνας και της ποιότητας ζωής ασθενών με ήπια συμπτωματολογία οφθαλμοπάθειας οφειλόμενη στη νόσο του Graves.
 • Συμβολή στη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
 • Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μείωση του οξειδωτικού στρες.

  Συσκευασία: 30 Ταμπλέτες
 • Συμπλήρωμα διατροφής οργανικού σεληνίου
  Health Aid Selenium Vitamin Ε 400IU 30caps (5019781020003)
  Το Σελήνιο (Selenium) της Health Aid είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ειδική σύνθεση, ενισχυμένο με Βιταμίνη E.
  Έχει δυνατές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λειτουργεί σαν "καθαριστής" των ελεύθερων ριζών, ενάντια στην δράση τους.


 • Το Σελήνιο είναι βασικό ιχνοστοιχείο, που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τη δημιουργία ενός συστήματος ενζύμων, που βοηθούν στην καλή διατήρηση και προστασία των κυτταρικών ιστών ενάντια στην οξείδωση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες (Free radicals).
 • Η Βιταμίνη Ε έχει συνεργιστικό αποτέλεσμα στην λειτουργία του Σεληνίου στον οργανισμό.

  Απαραίτητο σαν συμπλήρωμα στην καθημερινή μας διατροφή, γιατί έχει ελαττωθεί η περιεκτικότητα του στο έδαφος που εμπλουτίζει φυσικά τις τροφές.

  Συσκευασία: 100 MG x 30 Κάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό σελήνιου & βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπλο κατά των ελευθέρων ριζών που παράγονται στον οργανισμό
  TerraNova Selenium Complex 100mg 50caps (5060203791186)
  Το συμπλήρωμα διατροφής Selenium Complex της TerraNova, είναι ενισχυμένο με το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων και διατροφικών συστατικών Magnifood με πίτουρο ρυζιού, Σπιρουλίνα, ιπποφαές, Αcai berry και Άλφα-Λιποϊκό οξύ.
  Aπόλυτος αντιοξειδωτικός παράγοντας για προστασία από το οξειδωτικό stress, που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.


  Ιδιότητες:
 • Κατάλληλο για αντιοξειδωτική δράση και φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς.
 • Κατάλληλο για αποτοξίνωση από τοξικά μέταλλα όπως υδράργυρος και κάδμιο.
 • Επίσης, βοηθάει στη σπερματογένεση.

 • Προϊόν 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.
 • Κατάλληλο για vegeterians και vegans.
 • Σε κάψουλες φυτικής κυτταρίνης, από πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων.

  Συστατικά και οφέλη:
 • Acai Berry (Ακάι Μπέρι): Το acai berry είναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10.

  Μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.

 • Sea Buckthorn Berry (Καρπός ιπποφαούς): Τα μούρα (berries) είναι μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών θρεπτικών στοιχείων, όπως βιταμινών C και Ε, καθώς και φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10).
 • Selenium (Σελήνιο): Απαραίτητο συστατικό της γλουταθιόνης υπεροξειδάσης (GSPH).
  Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες.
  Η αντιοξειδωτική του δράση είναι συνεργική με εκείνη της βιταμίνης E.
 • Spirulina (Σπιρουλίνα): Η Σπιρουλίνα είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης φυτικών χρωστικών (όπως για παράδειγμα η χλωροφύλλη, τα καροτενοειδή και οι φυκοκυανίνες) και υψηλής πεπτικότητας πρωτεΐνη (συνήθως περισσότερο από 55%), ενώ παρέχει και βιταμίνες και μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

  Συσκευασία: 100 MG x 50 Φυτικές Kάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
  TerraNova Selenium Complex 100mg 100caps (5060203791193)
  Το συμπλήρωμα διατροφής Selenium Complex της TerraNova, είναι ενισχυμένο με το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων και διατροφικών συστατικών Magnifood με πίτουρο ρυζιού, Σπιρουλίνα, ιπποφαές, Αcai berry και Άλφα-Λιποϊκό οξύ.
  Aπόλυτος αντιοξειδωτικός παράγοντας για προστασία από το οξειδωτικό stress, που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.


  Ιδιότητες:
 • Κατάλληλο για αντιοξειδωτική δράση και φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς.
 • Κατάλληλο για αποτοξίνωση από τοξικά μέταλλα όπως υδράργυρος και κάδμιο.
 • Επίσης, βοηθάει στη σπερματογένεση.

 • Προϊόν 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.
 • Κατάλληλο για vegeterians και vegans.
 • Σε κάψουλες φυτικής κυτταρίνης, από πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων.

  Συστατικά και οφέλη:
 • Acai Berry (Ακάι Μπέρι): Το acai berry είναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10.

  Μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.

 • Sea Buckthorn Berry (Καρπός ιπποφαούς): Τα μούρα (berries) είναι μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών θρεπτικών στοιχείων, όπως βιταμινών C και Ε, καθώς και φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10).
 • Selenium (Σελήνιο): Απαραίτητο συστατικό της γλουταθιόνης υπεροξειδάσης (GSPH).
  Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες.
  Η αντιοξειδωτική του δράση είναι συνεργική με εκείνη της βιταμίνης E.
 • Spirulina (Σπιρουλίνα): Η Σπιρουλίνα είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης φυτικών χρωστικών (όπως για παράδειγμα η χλωροφύλλη, τα καροτενοειδή και οι φυκοκυανίνες) και υψηλής πεπτικότητας πρωτεΐνη (συνήθως περισσότερο από 55%), ενώ παρέχει και βιταμίνες και μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

  Συσκευασία: 100 MG x 100 Φυτικές Kάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
  TerraNova Selenium Complex 200mg 50caps (5060203791216)
  Το συμπλήρωμα διατροφής Selenium Complex της TerraNova, είναι ενισχυμένο με το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων και διατροφικών συστατικών Magnifood με πίτουρο ρυζιού, Σπιρουλίνα, ιπποφαές, Αcai berry και Άλφα-Λιποϊκό οξύ.
  Aπόλυτος αντιοξειδωτικός παράγοντας για προστασία από το οξειδωτικό stress, που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.


  Ιδιότητες:
 • Κατάλληλο για αντιοξειδωτική δράση και φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς.
 • Κατάλληλο για αποτοξίνωση από τοξικά μέταλλα όπως υδράργυρος και κάδμιο.
 • Επίσης, βοηθάει στη σπερματογένεση.

 • Προϊόν 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.
 • Κατάλληλο για vegeterians και vegans.
 • Σε κάψουλες φυτικής κυτταρίνης, από πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων.

  Συστατικά και οφέλη:
 • Acai Berry (Ακάι Μπέρι): Το acai berry είναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10.

  Μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.

 • Sea Buckthorn Berry (Καρπός ιπποφαούς): Τα μούρα (berries) είναι μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών θρεπτικών στοιχείων, όπως βιταμινών C και Ε, καθώς και φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10).
 • Selenium (Σελήνιο): Απαραίτητο συστατικό της γλουταθιόνης υπεροξειδάσης (GSPH).
  Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες.
  Η αντιοξειδωτική του δράση είναι συνεργική με εκείνη της βιταμίνης E.
 • Spirulina (Σπιρουλίνα): Η Σπιρουλίνα είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης φυτικών χρωστικών (όπως για παράδειγμα η χλωροφύλλη, τα καροτενοειδή και οι φυκοκυανίνες) και υψηλής πεπτικότητας πρωτεΐνη (συνήθως περισσότερο από 55%), ενώ παρέχει και βιταμίνες και μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

  Συσκευασία: 200 MG x 50 Φυτικές Kάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
  TerraNova Selenium Complex 200mg 100caps (5060203791223)
  Το συμπλήρωμα διατροφής Selenium Complex της TerraNova, είναι ενισχυμένο με το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων και διατροφικών συστατικών Magnifood με πίτουρο ρυζιού, Σπιρουλίνα, ιπποφαές, Αcai berry και Άλφα-Λιποϊκό οξύ.
  Aπόλυτος αντιοξειδωτικός παράγοντας για προστασία από το οξειδωτικό stress, που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.


  Ιδιότητες:
 • Κατάλληλο για αντιοξειδωτική δράση και φυσιολογική λειτουργία του θυροειδούς.
 • Κατάλληλο για αποτοξίνωση από τοξικά μέταλλα όπως υδράργυρος και κάδμιο.
 • Επίσης, βοηθάει στη σπερματογένεση.

 • Προϊόν 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.
 • Κατάλληλο για vegeterians και vegans.
 • Σε κάψουλες φυτικής κυτταρίνης, από πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων.

  Συστατικά και οφέλη:
 • Acai Berry (Ακάι Μπέρι): Το acai berry είναι ένας καρπός με τη μεγαλύτερη τιμή ORAC (ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου) που περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε και φλαβονοειδών ανθοκυανινών, καθώς και συνένζυμο Q10.

  Μια μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 απέδειξε ότι το acai berry περιείχε την υψηλότερη τιμή ORAC έναντι ριζών υπεροξειδίου από οποιοδήποτε άλλο φυτό που είχε υποβληθεί μέχρι τότε σε δοκιμές.

 • Sea Buckthorn Berry (Καρπός ιπποφαούς): Τα μούρα (berries) είναι μία από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών θρεπτικών στοιχείων, όπως βιταμινών C και Ε, καθώς και φλαβονοειδών, καροτενοειδών (συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, της ζεαξανθίνης και του β-καροτενίου) και συνενζύμου Q10 (CoQ10).
 • Selenium (Σελήνιο): Απαραίτητο συστατικό της γλουταθιόνης υπεροξειδάσης (GSPH).
  Η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών από τις ελεύθερες ρίζες.
  Η αντιοξειδωτική του δράση είναι συνεργική με εκείνη της βιταμίνης E.
 • Spirulina (Σπιρουλίνα): Η Σπιρουλίνα είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης φυτικών χρωστικών (όπως για παράδειγμα η χλωροφύλλη, τα καροτενοειδή και οι φυκοκυανίνες) και υψηλής πεπτικότητας πρωτεΐνη (συνήθως περισσότερο από 55%), ενώ παρέχει και βιταμίνες και μέταλλα, λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

  Συσκευασία: 200 MG x 100 Φυτικές Kάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο, για τη Φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς & του ανοσοποιητικού συστήματος
  Lanes Selenium + Vitamin A,C,E (Ροδάκινο) 20tabs (5201314047445)
  To συμπλήρωμα διατροφής σελήνιο με βιταμίνες Α, C & E από τα Lanes προσφέρει το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο σε συνδυασμό με τις βιταμίνες Α, C και Ε τα οποία αποτελούν πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό με σημαντική αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες στη δοσολογία που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.

  Δράση:
 • Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης μαλλιών, νυχιών και στη φυσιολογική σπερματογένεση ενώ μαζί με τις βιταμίνες Α και C συμβάλλουν στη φυσιολογική ανοσοποιητική λειτουργία.
 • Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου, μειώνει τη κόπωση και συντελεί στη σύνθεση του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία δέρματος, δοντιών, ούλων, οστών και χόνδρων. 
 • Αναπληρώνει τον οργανισμό με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για πολλές διαταραχές στην υγεία.
 • Η σύνθεση του προϊόντος χάρη στις ιδιότητες των συστατικών συμβάλλει στην καλή κατάσταση των μαλλιών, νυχιών και δέρματος.

  Συνιστάται σε:
 • Σε άτομα που χρειάζονται κάλυψη σε αντιοξειδωτικά συστατικά λόγω του ότι ζουν σε περιοχές υψηλής ρύπανσης.
 • Σε αθλούμενους και αθλητές λόγω των ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται κατά την άθληση και λόγω της ιδιότητας των συστατικών του να μειώνουν την κόπωση κατά την άθληση.
 • Σε άτομα επιρρεπή στο κρυολόγημα καθώς τα συστατικά του προϊόντος ενδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού.

  Συσκευασία: 20 Αναβράζοντα Δισκία
 • Συμπλήρωμα διατροφής σελήνιο με βιταμίνες Α, C & E
  Power Health Classics Platinum Selenium 30caps (5200321010558)
  Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο και βιταμίνη Ε, για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

  Το σελήνιο συμβάλλει:
 • Στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία.
 • Στη φυσιολογική σπερματογένεση.
 • Στη φυσιολογική λειτουργίατου ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών.

  Το σελήνιο μαζί με τη βιταμίνη Ε συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

  Ενδείξεις:
 • Υποθυρεοειδισμός/Αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Hashimoto.
 • Αντιοξειδωτική προστασία.
 • Αναπαραγωγή / Γονιμότητα.
 • Ενίσχυση ανοσοποιητικού.
 • Άτομα με καρδιακά νοσήματα.
 • Άτομα με άνοια / Alzheimer.
 • Υγεία μαλλιών και νυχιών.
 • Ηλικιωμένοι.

 • Δεν περιέχει ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, συντηρητικά, αρώματα ή τεχνητά αρώματα.
 • Κατάλληλο και για vegans.

  Συσκευασία: 30 Κάψουλες
 • Συμπλήρωμα διατροφής με σελήνιο & βιταμίνη Ε
  Εμφάνιση      1 - 20 από 23
  Back to top