Προτασεις:
- Bentholia Anti-Pigment & Anti-Darkspots Face Cream 50ml 8.50€ 8.50€
- Bentholia Eye Cream (With Caffeine, Vitamin C & Hyaluronic Acid) 15ml 6.50€ 6.50€
- Bentholia Face Mask Deep Cleansing (With Clays, Salicylic Acid, Willow, Lemon Extract, Myrtle Extract & Aloe Extract) 50ml 5.50€ 5.50€
- Boderm Tazarene Cream (With Tazarotene 0,1%) 40ml 20.00€ 20.00€
- Genomed EliX Rejuvenating Cream 50ml 12.50€ 12.50€
- Helenvita Cold & Flu (Vit D, Vit C, Zinc, Sambucus,Selenium, Ivy leaf, Echinacea,Propolis ) Food Supplement 10eff.tabs 3.00€ 3.00€
- Kaiser Cherry Aronia 90gr 3.00€ 3.00€
- Swiss Energy Herbs Herbal Lozenges (Finest Bee Honey) 55gr 3.00€ 3.00€
- Uplab Pharmaceuticals Berroxin Lollipop Γλειφιτζούρι (Blackberry & Raspberry Flavor) 1τμχ 1.20€ 1.20€
Chemco Citric Acid Monohydrate (Κιτρικό Οξύ Μονοϋδρικό) 1kg
Σκεύασμα φαρμακευτικού μονοϋδρικού κιτρικού οξέως, γνωστό & ως ξινό, κατάλληλο για χρήση ως συστατικό σε φάρμακα, καλλυντικά ή τρόφιμα
12.00€
Σκεύασμα φαρμακευτικού κιτρικού μονοϋδρικού οξέως (citric acid) της Chemco Hellas, κατάλληλο για χρήση ως συστατικό σε φάρμακα, καλλυντικά και τρόφιμα.
Citric Acid Monohydrate (Μονοϋδρικό κιτρικό οξύ).
Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ, πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα.
Η ανακάλυψη του κιτρικού οξέος αποδίδεται στον αλχημιστή Jabir Ibn Hayyan τον 8ο αιώνα.
Για πρώτη φορά απομονώθηκε το 1784 από τον Σουηδό χημικό Carl Wilhelm Scheele, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με χυμό λεμονιού.
Αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.
Είναι ενδιάμεσο ενός κύκλου μεταβολισμού των σακχάρων στους ζωντανούς οργανισμούς, μεγάλης βιολογικής σημασίας (κύκλος κιτρικού οξέος ή κύκλος του Krebs), μέρος της διαδικασίας κατά την οποία οι ζωντανοί οργανισμοί μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.
Σε κανονικές συνθήκες είναι σε μορφή άχρωμης κρυσταλλικής σκόνης, ενώ απαντάται είτε σε άνυδρη μορφή είτε σε ένυδρη, η οποία περιέχει ένα μόριο νερού για κάθε μόριο κιτρικού οξέως.
Το άνυδρο κιτρικό οξύ κρυσταλλώνεται από διάλυμα με ζεστό νερό ενώ η ένυδρη μορφή από διάλυμα με κρύο νερό.
Το τελευταίο μετατρέπεται στην άνυδρη μορφή με θέρμανση πάνω από τους 74°C.
Διαλύεται εύκολα στο νερό, στην αλκοόλη και στον αιθέρα.
Ανήκει στην οικογένεια των καρβοξυλικών οξέων και έχει τις χημικές ιδιότητες των καρβοξυλικών οξέων και των υδροξυενώσεων και έχει σημείο τήξης 153°C, ενώ όταν θερμαίνεται πάνω από τους 175°C αποσυντίθεται δίνοντας ως προϊόντα διοξείδιο του άνθρακα και νερό.
Ιδιότητες:Σκεύασμα φαρμακευτικού κιτρικού μονοϋδρικού οξέως (citric acid, γνωστό και ως ξινό), κατάλληλο για χρήση ως συστατικό σε φάρμακα, καλλυντικά και τρόφιμα.
Χημικός τύπος: C6H8O7 * H20.
Σε μορφή άχρωμης κρυσταλλικής σκόνης.
Οικονομική συσκευασία του ενός κιλού (1000gr).
Χρήσεις:
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται ως αρωματικό και συντηρητικό στις τροφές και τα ποτά, κυρίως τα μη αλκοολούχα (όπως π.χ. λεμονάδες).
Ώς πρόσθετο τροφίμων επισημαίνεται με τον κωδικό Ε330.
Η ικανότητά του να σχηματίζει, χημικές ενώσεις με μέταλλα το καθιστά χρήσιμο σε σαπούνια και απορρυπαντικά πλυντηρίων.
Ο λόγος είναι ότι με τη δράση του αυτή στο σκληρό νερό, αφήνει τα απορρυπαντικά ανεμπόδιστα να δράσουν χωρίς τη χρήση πρόσθετων αποσκληρυντικών.
Επίσης, χρησιμοποιείται στη βαφική και για την παρασκευή παραγώγων φαρμακολογικής σημασίας όπως ο κιτρικός σίδηρος και το μεθυλενοκιτρικό οξύ.
Τέλος, η ιδιότητα των τριών καρβοξυλικών ομάδων του να δίνουν πρωτόνια σε διάλυμα το καθιστά έναν εξαιρετικό ρυθμιστή του pH (buffer) σε όξινα διαλύματα.
Επίσης χρησιμοποιείται στην οινοποίηση.
Τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν αναδείξει τη σημασία του κιτρικού οξέος να συνεργεί με ενώσεις του φωσφόρου και του αργιλίου, για τη δημιουργία αντιπυρικών ενώσεων, κατάλληλων για υφάσματα και βαμβακερά, καθώς και για πολυμερή.
Πρόσθετα, το κιτρικό οξύ είναι μια εξαιρετική χηλική ένωση.
Κίνδυνοι για την υγεία: Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές για χρήση στα τρόφιμα και δεν είναι καρκινογόνο.
Είναι κανονικό συστατικό των κυττάρων, αποικοδομείται και χρησιμοποιείται από το σώμα χωρίς παρενέργειες.
Έχουν αναφερθεί ψευδοαλλεργικές αντιδράσεις (δυσανεξία), αλλά είναι σπάνιες.
Επαφή με σκόνη κιτρικού οξέος ή πυκνού διαλύματος αυτού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος (γι'αυτό το λόγο κατά τη διαχείρισή του είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλης προστατευτικής ενδυμασίας, γαντιών και προστατευτικών γυαλιών).
Συσκευασία: 1 Κιλό (1000 GR)
Citric Acid Monohydrate (Μονοϋδρικό κιτρικό οξύ).
Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ, πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα.
Η ανακάλυψη του κιτρικού οξέος αποδίδεται στον αλχημιστή Jabir Ibn Hayyan τον 8ο αιώνα.
Για πρώτη φορά απομονώθηκε το 1784 από τον Σουηδό χημικό Carl Wilhelm Scheele, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος με χυμό λεμονιού.
Αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.
Είναι ενδιάμεσο ενός κύκλου μεταβολισμού των σακχάρων στους ζωντανούς οργανισμούς, μεγάλης βιολογικής σημασίας (κύκλος κιτρικού οξέος ή κύκλος του Krebs), μέρος της διαδικασίας κατά την οποία οι ζωντανοί οργανισμοί μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.
Σε κανονικές συνθήκες είναι σε μορφή άχρωμης κρυσταλλικής σκόνης, ενώ απαντάται είτε σε άνυδρη μορφή είτε σε ένυδρη, η οποία περιέχει ένα μόριο νερού για κάθε μόριο κιτρικού οξέως.
Το άνυδρο κιτρικό οξύ κρυσταλλώνεται από διάλυμα με ζεστό νερό ενώ η ένυδρη μορφή από διάλυμα με κρύο νερό.
Το τελευταίο μετατρέπεται στην άνυδρη μορφή με θέρμανση πάνω από τους 74°C.
Διαλύεται εύκολα στο νερό, στην αλκοόλη και στον αιθέρα.
Ανήκει στην οικογένεια των καρβοξυλικών οξέων και έχει τις χημικές ιδιότητες των καρβοξυλικών οξέων και των υδροξυενώσεων και έχει σημείο τήξης 153°C, ενώ όταν θερμαίνεται πάνω από τους 175°C αποσυντίθεται δίνοντας ως προϊόντα διοξείδιο του άνθρακα και νερό.
Ιδιότητες:
Χρήσεις:
Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται ως αρωματικό και συντηρητικό στις τροφές και τα ποτά, κυρίως τα μη αλκοολούχα (όπως π.χ. λεμονάδες).
Ώς πρόσθετο τροφίμων επισημαίνεται με τον κωδικό Ε330.
Η ικανότητά του να σχηματίζει, χημικές ενώσεις με μέταλλα το καθιστά χρήσιμο σε σαπούνια και απορρυπαντικά πλυντηρίων.
Ο λόγος είναι ότι με τη δράση του αυτή στο σκληρό νερό, αφήνει τα απορρυπαντικά ανεμπόδιστα να δράσουν χωρίς τη χρήση πρόσθετων αποσκληρυντικών.
Επίσης, χρησιμοποιείται στη βαφική και για την παρασκευή παραγώγων φαρμακολογικής σημασίας όπως ο κιτρικός σίδηρος και το μεθυλενοκιτρικό οξύ.
Τέλος, η ιδιότητα των τριών καρβοξυλικών ομάδων του να δίνουν πρωτόνια σε διάλυμα το καθιστά έναν εξαιρετικό ρυθμιστή του pH (buffer) σε όξινα διαλύματα.
Επίσης χρησιμοποιείται στην οινοποίηση.
Τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν αναδείξει τη σημασία του κιτρικού οξέος να συνεργεί με ενώσεις του φωσφόρου και του αργιλίου, για τη δημιουργία αντιπυρικών ενώσεων, κατάλληλων για υφάσματα και βαμβακερά, καθώς και για πολυμερή.
Πρόσθετα, το κιτρικό οξύ είναι μια εξαιρετική χηλική ένωση.
Κίνδυνοι για την υγεία: Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές για χρήση στα τρόφιμα και δεν είναι καρκινογόνο.
Είναι κανονικό συστατικό των κυττάρων, αποικοδομείται και χρησιμοποιείται από το σώμα χωρίς παρενέργειες.
Έχουν αναφερθεί ψευδοαλλεργικές αντιδράσεις (δυσανεξία), αλλά είναι σπάνιες.
Επαφή με σκόνη κιτρικού οξέος ή πυκνού διαλύματος αυτού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος (γι'αυτό το λόγο κατά τη διαχείρισή του είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλης προστατευτικής ενδυμασίας, γαντιών και προστατευτικών γυαλιών).
Συσκευασία: 1 Κιλό (1000 GR)