Erbenobili MultiMagnesio Food Supplement 60tabs

Συμπλήρωμα με βόριο, ταυρίνη & μαγνήσιο, φυσικό προϊόν για την αύξηση ενέργειας ή την έλλειψη μαγνησίου, μείωση της κούρασης & της κόπωσης
18.60€
Ποσότητα:
Εκτύπωση
Το συμπλήρωμα διατροφής MultiMagnesio της Erbenobili είναι βασισμένο σε βόριο, ταυρίνη και το μαγνήσιο, ένα μέταλλο χρήσιμο για τη συμβολή στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας και για τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
Με δράσεις ενάντια στο μακροχρόνιο stress, ενάντια στο άγχος και τη νευρικότητα, προλαμβάνει τις μυϊκές συστολές (κράμπες) αλλά και με στοχευμένη δράση στους λείους μυες του γαστρεντερικού.
Μια πρόσθετη πρόσληψη μαγνησίου απαιτείται σε περιπτώσεις όπως η οστεοπόρωση, ο αλκοολισμός, οι ημικρανίες, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, η νεφρολιθίαση ή οι εγκεφαλοαγγειακές διαταραχές.


Μαγνήσιο (magnesium).
Το μαγνήσιο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στη φύση, είναι το 9ο πιο διαδεδομένο στοιχείο στο σύμπαν, το 8ο στο φλοιό της γης και το 3ο στη θάλασσα.
Πήρε το όνομά του από τη "Μαγνησία" της Θεσσαλίας, ενώ οι Ρωμαίοι το έλεγαν "Magnesia alba", λόγω του λευκού χρώματος των ανθρακικών αλάτων που βρίσκονταν στο νομό Μαγνησίας.
Αποτελεί το κεντρικό άτομο στο μόριο της χλωροφύλλης, μίας σύνθετης χημικής ένωσης, η οποία δίνει το πράσινο χρώμα στα φυτά και έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και επομένως στην επιβίωση των φυτών.
Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις για την ευεργετική δράση του μαγνησίου σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελεί το 4ο σε συγκέντρωση κατιόν μετά το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο και το 2ο στον ενδοκυττάριο χώρο μετά το κάλιο.
Το ανθρώπινο σώμα περιέχει 22gr ως 26gr μαγνησίου τα οποία βρίσκονται κυρίως στα οστά και στους μυς και μόνον το 1% βρίσκεται στον εξωκυττάριο χώρο.
Συμμετέχει ως συμπαράγοντας σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις όπως η σύνδεση ορμονών (ινσουλίνη, θυροξίνη, τεστοστερόνη) με τον υποδοχέα και η έκφραση της βιολογικής δράσης τους, η μεταφορά του σήματος νευροδιαβιβαστών (ντοπαμίνη, κατεχολαμίνες, σεροτονίνη, GABA), η σύνθεση νουκλεϊκών οξέων και πρωτεϊνών, ο μεταβολισμός των υδατανθράκων και των λιπών, η μυϊκή σύσπαση, η δραστηριότητα των νευρώνων, ο αγγειοκινητικός τόνος, η σύνδεση του ασβεστίου στους διαύλους του.
Γενικότερα, το μαγνήσιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ρύθμιση της ενέργειας του σώματος, στη λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος καθώς και στην υγεία των οστών ενώ θεωρείται ο φυσικός ανταγωνιστής ασβεστίου.

Ιδιότητες:
  • Φυσικό συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για την αύξηση ενέργειας ή την έλλειψη μαγνησίου, μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
  • Σύνθεση με βόριο, ταυρίνη και μαγνήσιο, με δράσεις ενάντια στο μακροχρόνιο stress, ενάντια στο άγχος και τη νευρικότητα.
  • Προλαμβάνει τις μυϊκές συστολές (κράμπες), έχει στοχευμένη δράση στους λείους μυες του γαστρεντερικού.
  • Κατάλληλο για περιπτώσεις οπου απαιτείται η πρόσθετη πρόσληψη μαγνησίου, όπως οστεοπόρωση, αλκοολισμός, ημικρανίες, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, νεφρολιθίαση ή εγκεφαλοαγγειακές διαταραχές.
  • Δεν περιέχει γλουτένη.

    Δοσολογία και χρήση: Συνιστάται η λήψη 2 έως 4 δισκίων ημερησίως, που πρέπει να λαμβάνονται κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα.
    Επισημάνσεις: Εάν είναι απαραίτητο, οι δόσεις μπορούν να διπλασιαστούν με ιατρική συμβουλή.
    Φύλαξη: Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον (θερμοκρασία έως 25°C), μακριά από τα παιδιά κάτω των 3 ετών.

    Προφυλάξεις:
  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν προορίζονται ως υποκατάστατο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
  • Να μην καταναλώνεται μετά την ημερομηνία λήξης.

    Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 3 ετών.

    Συσκευασία: 60 Δισκία

    • Κωδικός Προϊόντος:
      8033831000194


    • Κατασκευαστής:
    • Erbenobili
  • Back to top